måndag 5 augusti 2013

Här ska bakas smarrig kaka



Rostfria bunkar och mått tycker jag
är trevligt att använda mig av i köket. 
Det känns bra på något vis, 
kanske har jag tagit intryck av äldste sonen, 
han gillar inte saker av plast.

Har köpt många av mina plåtgrejor
på loppis för liten peng.


Här ska nu bakas hallonkaka med vit choklad
enligt Annelis recept.


 I år är hallonen jättefina, till skillnad mot förra året,
när det bara blev "plask" efter allt regnande.



Loppisfyndade koppar igen...





Om kakan blev god?
Njae, ganska otäck ;)
 fick lov att ta två bitar!
Eller som gubben min sa med ett stort flin:
"Skull de här va nå?"




Det finns en plats som heter Gottåsa;
den är inte uppkallad efter mig!
(raaap)


Faktum är att kakan blev mycket delikat;
lite knäckliknande utsida (lite som Toscakaka)
med en lite lösare hallonmumsig insida.

Vet inte om ugnarna i Skellefteå är av kraftfullare slag,
men Anneli´s 30 min. i ugn blev till 45 min. i min ugn.
Sedan vägde jag inte hallonen, utan tog lite på en höft,
och så blev det mandelflarn i stället för hackad mandel.







Här står dillen och väntar på kräftorna!




Vink-vink!

Proppmätt kram från mig! / Åsa





11 kommentarer:

  1. Det däääär ser inte illa ut! Inte illa alls :)
    Men du, kika in hos mig - du har något som väntar på dig där :D!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Mums, det där såg gott ut...
    Ska plocka hallon imorgon, så det receptet kom precis i tid!

    Eva, Tinibelli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra, hoppas du lyckas med kakan!

      Kram / Åsa

      Radera
  3. Men åååh, varför ska alla lägga ut så mycket smarriga recept!!
    Orkar inte ut i värmen och plocka bär ju...plus att det är lite tråkigt;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk om jag kunde skicka en bit kaka med posten!

      Radera
  4. Ha,ha,ha tänk att man alltid måste stoppa i sej föör mycket av det som är gott!!
    - Kul förresten att du gjorde en egen variant av kakan...Och med en långsam ugn dessutom ;)
    Jag ska erkänna att när jag gjorde kakan för första gången så hade jag total "hjärnsläpp"...Glömde första att vända ner hallonen innan jag hällde smeten i formen..Så jag fick "röra" ner dom i formen. Och sen stoppade jag in kakan i ugnen, och efter 5 minuter kollade jag på receptet och upptäckte att jag glömt hyvla över smöret. - Ut med kakan och på med smöret !
    Men god blev den, och inte den minsta lilla smulan blev kvar ;)
    - Undrar om det finns en plats som heter, Snaskanneli ?!
    Väldans fina bilder du visar och hoppas kräftorna ska smaka gott när det blir dags att äta dom !
    Ha det gott ♥
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  5. Har njutit av alla vackra bilder och härliga upptåg du har för dig men varit så lat med kommentarerna men läst har jag gjort, den där hallonpajen var inte att leka med, ser underbart god ut :D

    SvaraRadera
  6. .... blev många "men" där, inte allra bästa svenska direkt ;)

    SvaraRadera
  7. Tycker alltid det är roligt med kommentarer, men du är så klart välkommen att titta in ändå! Hälsa Ove
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  8. vilka bilder du får till/ Marie-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du gillar dom, det är så roligt att fota!

      Radera