lördag 11 januari 2014

Nu känns det lite roligare...



...undrar vad det beror på ?


Snön kom till sist, 
allt blir lite vackrare och mjukare på något vis...



Man får lov att skotta, andas frisk luft
och insupa allt det vita...


Domherrar på besök...


 ...bortåt 20 stycken var här idag och åt.



Kylan ökar tyvärr aptiten även hos andra.
Blåbärspaj med vaniljsås.


Har varit på besök hos den här äldre herren; Krut 14 år.
Inte är det så mycket "krut" i honom längre,
 han hör och ser dåligt, är lite stapplig i benen
och tycker mest om att sova på sitt täcke.
Men go är han och blank i pälsen!



Så blev det en kylig kväll med mera snö i luften.


Fick lust att baka lite mera. 
Jag äter inte så mycket bröd, 
tidigare höll jag mig till LCHF-mat,
men tänkte testa lite mer GI ett tag.
Detta bröd blev rent farligt gott!
Jag valde att ha i paranötter,
och i stället för 1 dl russin, så tog jag 1/2 dl
 och lade till 1/2 dl hackade torkade aprikoser.


Det blir mumsigt till frukost!

Ha en skön söndag.

Kram från en lite mindre grå människa / Åsa


4 kommentarer:

  1. Härligt med vinter när det ÄR vinter :o) Jag gillar att årstiderna är "där dom ska" :o)
    Av domherrar blir man glad! Vi har många här varje dag. Men tyvärr har ekorrarna skrämt iväg en del av småfåglarna. Dom parkerar på var sida om fröhuset och där sitter dom mest hela dagen.

    Vilken söt "krutgubbe" där på sitt täcke. Han ser ut att mysa o må gott.

    Brödet måste jag helt klart testa. Låter väldigt gott!

    Må så gott!
    Kram
    Monika

    SvaraRadera
  2. Så bra att snön äntligen kom till dig :) Vi har också fått lite...
    Brödet ser intressant ut - tror jag måste testa det.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Har ju bakat surdeg så gott som hela hösten men kanske jag prova på ett sånt där bröd. Ser gott ut. Är nog nyttigt. Och verkar ganska lätt att göra. Förhoppningsvis...

    SvaraRadera
  4. Snön gör att det blir ljusare, det märkte jag idag, även om det var mulet så var allting lättare när det blev lite ljusare! Måtte den nu ligga kvar ett slag.
    Vilken smarrig blåbärspaj, mmmmm! Och jag håller just på att baka ett liknande bröd som du gör! Mitt ska stå inne i två timmar och första timman har just passerat - sen blir det gott bröd. Jag äter heller inte så mycket bröd med det här går ner hur lätt som helst!
    Agneta kram

    SvaraRadera